Villa Stenia, Zeist

< terug
Villa Stenia voorkant

Villa Stenia, Zeist

Villa Stenia aan de Utrechtseweg 86 te Zeist wordt getransformeerd naar zorgwoningen. Buis Real Estate heeft de verkoop van de villa mogen begeleiden namens Mooi Zeist BV, onderdeel van RVG Real Estate.

Zorgontwikkelaar Thuismakers zal voor Zorgexploitant Orpea Nederland Villa Stenia, het monumentale pand aan de Utrechtseweg 86 in Zeist, in oorspronkelijke staat herstellen. Door de villa te verbouwen en nieuwbouw op het achtergelegen terrein ontstaan drie woonhuizen voor ouderen die door dementie of fysieke beperkingen niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Met deze twee woonhuizen van Wonen bij September en een woonhuis van Compartijn krijgen 78 ouderen een fijne nieuwe plek om te wonen. Aalberts is als ontwikkelende bouwer betrokken bij de herontwikkeling van de locatie.

Wonen bij September heeft kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie door heel Nederland. In de woonhuizen van September staan liefde, aandacht en betrokkenheid centraal en kunnen bewoners het leven zoals zij dat gewend zijn, zoveel mogelijk voortzetten. Het plan is om, naast de bestaande villa, een nieuw dubbel woonhuis te bouwen met 30 appartementen voor Compartijn en 24 appartementen voor Wonen bij September.

Compartijn bevindt zich in het luxere segment van woonzorg. Een hoog serviceniveau en persoonsgerichte tijd en aandacht staan centraal. In een luxe, stijlvolle omgeving vinden kwetsbare ouderen een nieuw thuis.   Dit kunnen zowel Ouderen zijn met een aandoening als dementie of met een fysieke beperking.

In de bestaande villa worden 24 appartementen voor Wonen bij September gerealiseerd. Totaal ontstaat er op deze plek ruimte voor 78 ouderen met dementie.

Locatie

Aan de Utrechtseweg, de historische verbindingsweg tussen de historische kern van Zeist en het nabijgelegen Utrecht, ligt het omstreeks 1858 gebouwde landhuis Stenia.