Rivium, Capelle a/d IJssel

< terug
Rivium veraf

Rivium, Capelle a/d IJssel

Buis Real Estate heeft de verkoop mogen begeleiden van een getransformeerd kantoorpand naar 113 studio's en appartementen. Koper is een Duitse institutionele partij.

Overzicht

Het Rive Republic complex is gelegen aan de Rivium 1e Straat 121A – 149M in Capelle aan den IJssel, een stad ten oosten van Rotterdam. Het complex telt 113-studio appartementen. Het voormalige kantoorgebouw, dat in 2019 is verbouwd, omvat een volledig verhuurd object van ca. 4.339 m² aan 113 woningen met 125 m² aan commerciële ruimte en 99 parkeervakken. De volledig gemeubileerde studio’s zijn gemiddeld 38,4 m² groot en op de begane grond bevindt zich een buurtcafetaria, gerund door exploitant Daily. Het gebouw heeft het hoogst mogelijke energielabel, mede dankzij de zonnepanelen op het dak en alternatieve verwarmingsbronnen voor gas.

Rive Republic ligt aan de rand van de kantorenwijk Rivium, die de gemeente wil transformeren tot een gemengde wijk met een verscheidenheid aan voorzieningen. De plannen omvatten de ontwikkeling van maximaal 5.000 nieuwe woningen en commerciële ruimte met 10.000 m² winkelruimte, waaronder een supermarkt van 5.000 m², evenals een nieuw park, op te leveren tussen 2025 en 2030.

Locatie

Capelle is goed aangesloten op het Rotterdamse metro- en snelwegennet. Er zijn drie metrostations en de snelwegen A1, A12 en A27 bieden directe toegang tot Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Amersfoort, Arnhem en Utrecht. Het stadscentrum van Rotterdam ligt op 20 minuten fietsen en de Erasmus Universiteit ligt op slechts vijf minuten afstand.

Locatie

Het betreft een internationale belegger opgericht in 1987 en is met 20 kantoren actief in 13 landen met 500 FTE-ers. De verwerving is gedaan met een langjarige visie en vertrouwen in de uiteindelijke totale realisatie van de plannen rondom Rivium.